Jak dla mnie to też na nich narzekać nie mogę . Pierwsze spotkanie .TO Raz jechaliśmy w 8 osób 3 w nocy bez prawka jeszcze nie szło zrobić ,za mało lat Zatrzymali pogadali , nadmiar pasażerów pościli z buta, który wsiadł zaraz za rogiem :) a mnie pościli z mandatem za brak dokumentów. Oczywiście byłem trzeźwy ,reszta nawalona w sztok . Może to do nich przemówiło

Kiedyś miałem audi 80 w kupecie i zaparkowałem na zakazie Czekali na mnie godzinę przynajmniej tak mówili .auto uznali za 90 kę wyprowadziłem ich z błędu i darowali , Później gsi 150 koni przekroczenie prędkości sprawdzanie numerów jeździli wtedy pasatami pyta się ile koni i pyta się po co się zatrzymywałem obyło się bez mandatu . Drugie parkowanie na zakazie ,pytam się ich ile mnie to będzie kosztowało ,odp. jak się pan tak pyta to dziś panu darujemy .Kiedyś siedziałem w garażu o 4 nad ranem i widziałem jak przejeżdża radiowóz zaraz sie wrócili i mnie sprawdzili czy na pewno właściciel. raz mnie ustrzelili na trasie za prędkość podwójna ciągła i na skrzyżowaniu ( naprawdę wyprzedanie zacząłem na przerywanej Ale jakoś tak poleciało że trzy auta po drodze machniom)dali tylko za przekroczenie .MY Foul mandat przyjąłem bez dyskusji . Niestety wiem że może że to tu będzie mało popularne . Ale powinni do***rdalać takie mandaty że aż w piety pójdzie . Chcemy aby pracodawca nasz szanował dawał nam super pensie ,Ale jak prawo ma dotyczyć nas osobiście to to już nie

. Niestety tak jestem wychowany ojciec trep i w służbach .Ja w robocie też jadę według przepisów. bo wiem że jak dojdzie do wypadku to prokurator mnie nie posadzi a rodzina poszkodowanego nie będzie mnie nawiedzać z pytaniem dlaczego pan to zrobił - bo w miarę wszystko jest cacy. Jak ktoś nie schodzi po drabince tylko skacze ma wp***dol

i do lochu . Jak ktoś stoi między stropami -wypada z pokładu .Czasem chłopaki mówią choć zrobimy nadgodziny , niestety w razie jakiegokolwiek wypadku to ja będę miał przerąbane ,bo człowiek przemęczony niesprawny itp. itd . Nie zawsze byłem cacy problemów przez to było mnóstwo z wiekiem widzimy wszystko inaczej Dostrzegamy nie wykorzystane szanse i popełnione błędy Niestety jak nie zadbamy o swoją D to nikt tego za nas nie zrobi .I jak to mi kiedyś powiedział niemiecki policjant . Że on przestrzegając prawa i skrupulatnie się jego trzymając dba o moje bezpieczeństwo. I taka jest prawda . To co się dzieje w Polsce nigdzie indziej nie jest realizowane na taką skale .Ale Jak dojdzie do wypadku to pan prokurator się trzyma ściśle KPK .I jest to jedyna osoba która się trzyma w tym kraju przepisów żeby was nas dorwać a tam taryfy ulgowej nie ma
I tak jak DULO napisał gdyby nie policja to na gdańskiej średnia przelotowa prędkość wyniosła by 150 a trup ścielił by się gęsto . To tak jak z kibolami Jak ich nie spałują to media piszą czemu policja nie zareagowała jak spałują to czy było to konieczne

Ruki opadają
PS Corn i ci współczuję bo wiem że to boli jak się placi za free nie free ale już wiesz co masz robić żeby nie płacić . A tak jak piszesz dobrze jest się czasem wyżalić .
I nie ten przyjaciel co będzie cię chwalił a ten który pokaże błędy i ostrzeże

A po to tu jesteśmy żeby sobie pomagać wysłuchać i poradzić a czasem może i oczy otworzyć