Saillupus pisze:ja tam widziałem tylko jak 320 odchodzi, no ale daleko stałem na starcie
Wg mnie czeka Cię dużo pracy z silnikiem, a z zewnątrz nie jest tak źle jak się wydawało, ale myślałem chociaż że mechanicznie zdrowa jest

a bo Ty przeważnie na opak kreski widzisz ;P Na 1 było równo bodajrze, dwójka już troche się wysuwałem do przodu i na trójce jak sprzęgło zaczęło ogarniać to odjeżdżałem już.......
Jeżeli chodzi o wygląd - mi się naprawde taka kolorystyka podoba i tu nic nie będe zmieniał, badlook też jest spoko. Fajne czarne alusy i konkret (może nawet za bardzo ;P ) gleba. Wizualnie plan mam tylko zrobić coś z tym jednym tuningowym progiem aby zastąpić go oryginalnym bo dużo ładniej będzie wyglądał. Muszę go też wymienić ze uwagi na rdzę. No i przydał by się albo sportny tłumik końcowy albo chociaż jakieś nakładki na wydechy (bo dźwięk jest teraz mega :D )
Kierownica jest też ok, wymusza trzymanie dwóch rąk na kierownicy i mi pasuje.
Mechanicznie nie jest idealna, tzn silnik jest cacy ale do zrobienia mam:
-wyciek spod pokrywy zaworów (były robione uszczelki ale słabej firmy i znów puściły i cieknie olej)
-wyciek z okolicy skrzyni biegów
-sprzęgło (z tym będzie makabra bo auto nie wjedzie na żaden podnośnik przy tej glebie i rdzy)
-tuleje wahaczy przód bo są źle wsadzone i nie spełniają swojej funkcji
-trzeba też zajrzeć do hamulców bo przy 80 i więcej jest mega telepanie autem podczas hamowania
-wywarzyć felgi bo biją :P
-kupić nowe opony na tył
-rozkmina co z olejem, jest wlany castrol 15w40 minerał......... podobno ten silnik nie powinien na nim latać bo głowice szlak trafi, ale czy jak przejdę na półsyntetyk 10w40 jakiś dobry np motul to czy nic się nie stanie?
No i to tyle. Co do prędkości to nie bać się, nie jechałem nią więcej niż 120 bo to już jest hardcore potem wyhamować ją.