Musiałem kupić coś ekonomicznego i taniego na dojazdy do roboty. Wybór padł na e46, a że mam 40km w jedną stronę to można było wziąć diesla więc jest 3.0d

Auto kupiłem w wielką sobotę rano, usilnie prosząc właściciela żeby mi w ten dzień auto pokazał bo kiedy indziej nie mam czasu. Auto zakupione koło moich teściów w Radziszewie (kujawsko pomorskie). Było parę wtop przy oględzinach ale wszystko się znośnie udało załatwić.
W drodze powrotnej do Szczecina spaliła mi 5,6l jak w 7er wychodziło mi przy tym samym tempie koło 12 więc jest nieźle.
A odpycha się nawet nienajgorzej... chociaż powiem, że jak bezpośrednio wsiadałem do Xa i poleciałem Xem do roboty to zamiast lecieć na autostradzie 140 jak mi się wydawało, to leciałem ponad 180 więc jednak zdecydowanie w większym aucie odczucia prędkości są mocno przekłamane

Wracając do turaska. Rocznik 03.2000, ale pierwsza rejestracja równo rok później. Wygląda na to że z francji, przebieg realny prawie 300 000. Brak dzwonów, coś tam delikatnie malowane ale nie dużo...
Na wyposażeniu 4 elektryczne szyby, radio ze zmieniarką, klimatronik, skórzane stołki, ciemne szyby i.... to chyba tyle

aaa i ringi ccfl które trzeba będzie zastąpić prawilnymi :) Aaaaa!!! Najważniejsze, auto ma fajne felgi z X5, styling 69, które do tej pory uważałem za straszne kupy (jak jeżdżą na Xie albo zdjęcie samej felgi), ale na 3er wyglądają rewelacyjnie!
Tu vin:
Vehicle information
VIN long WBAAP91000JH85763
Type code AP91
Type 330D (EUR)
Dev. series E46 (3)
Line 3
Body type TOUR
Steering LL
Door count 5
Engine M57
Cubical capacity 3.00
Power 135
Transmision HECK
Gearbox MECH
Colour TITANSILBER METALLIC (354)
Upholstery STANDARDLEDER/SCHWARZ (N6SW)
Prod. date 2000-03-27
Order options
No. Description
256 SPORT-/MF-STEERING WHEEL/CRUISE CONTROL
302 ALARM SYSTEM
386 ROOF RAIL
438 WOOD TRIM
441 SMOKERS PACKAGE
534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING
661 RADIO BMW BUSINESS
672 CD CHANGER BMW FOR 6 CDS
785 WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS
818 MAIN BATTERY SWITCH
854 LANGUAGE VERSION FRENCH
863 EUROPE/DEALER DIRECTORY
877 DELETION CROSS-OVER OPERATION
881 FRENCH / ON-BOARD DOCUMENTATION
Series options
No. Description
374 LT/ALY WHEELS/RADIAL SPOKE 73
411 WINDOW LIFTS, ELECTRIC
473 ARMREST, FRONT
520 FOGLIGHTS
548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING
550 ON-BOARD COMPUTER
832 BATTERY IN LUGGAGE COMPARTMENT
Auto wymaga trochę pracy, na szczęści chyba tylko przy wyglądzie i kosmetyce - okaże się jak wpadnie do doktora Świrka na przegląd.
Do zrobienia na już:
Prawy bok bo jest przytarty - poluję na elementy bez rdzy, ciekawe czy się uda dostać

Lewy błotnik przód ruda się pojawia
Maska do polerki.
Odświeżyć skóry.
Porządnie odkurzyć bo SYF!
Zmienić opony bo jedna ma bąbla, a z tyłu mają przytarcia takie brzydkie więc lepiej się tego pozbyć.
Zrobić coś ze skrzynią bo jej precyzja to jak u ślepego snipera z parkinsonem...
Usunięcie ledowego oświetlenie wnętrza.
Plany:
Może zmiana nerek na czarne (rozważam).
Navi z androidem aby Janosik hulał cały czas

Może ksenon dołożyć?
Do tej pory zrobione:
trochę poprawiony ten bok pastą polerską
zerwane paskudne srebrne oklejenie dekorów - wreszcie piękne drewno

Wymienione zamki i linka maski - dwa dni walczyłem!!!

Wymienione dwie żarówki w klapie.
A tu foty jakieś, lepsze będą pewnie jak będzie bok zrobiony

Takie paskudne oklejenie było, zacząłem już zrywać w drodze 5 min po zakupie

Niedziela wielkanocna więc... Rodzinne zrywanie folii!!!