Zaczęła się ładniejsza pogoda to wypadało trochę posiedzieć przy aucie
Na początek udało mi się skompletować zestaw naprawczy, kolega się zlitował i dał mi ostatni element, czyli imbus, którego nigdzie nie mogłem kupić.
Przyszła pora także na klimatyzacje, nabita (w zasadzie to czynnika nie ubyło), zmieniony filtr kabinowy i powietrza, a wnętrze zostało poddane ozonowaniu.
Trzeba było przygotować auto na Makowice. Zacząłem od zmiany kamery cofania, wcześniej miałem w lampce. Niestety opcja w lampce średnio się sprawdzała, gdyż nie koniecznie chciało to pasować i musiałem nakładać kupę silikonu, dlatego postanowiłem na zmianę. Chciałem bliżej przycisku otwierania niestety nie było zbytnio miejsca więc jest na boku. Ogólnie widać gorzej jednak dużo estetyczniej to wygląda niż było. Naprawiłem także boczną listwę która odstawała delikatnie (ułamana ostania spinka), a co za tym idzie strasznie kuła moje oczy.
Następnym krokiem już przed samym zlotem, była kosmetyka. Na lakier został położony wosk soft99 king of gloss, w wersji do jasnych lakierów, skóra została wyczyszczona i zabezpieczona oraz oczywiście porządne odkurzanie itp. Jednak największą robotą, było czyszczenie silnika, tutaj zaniedbałem konkretnie po 1,5 roku od swapa wyglądało to tragicznie, zwłaszcza że jeszcze uwaliłem cały pastą polerską przy polerowaniu lamp.
Na koniec przykre odkrycie, przestał mi grać woofer w drzwiach, na szczęście winna okazała się zwrotnica puściły luty, przez zbyt twarde kable. Przy okazji, że musiałem i tak rozbierać boczek zmobilizowałem się zrobić drobne zakupy, w końcu trzeba skończyć kiedyś to audio. Kupiłem trochę mat aluminiowych i piankowych. Skończyłem w końcu wygłuszenie drzwi tak jak być powinno, oraz zacząłem wygłuszać bagażnik, aby trochę uciszyć wydech (przy długich trasach czasem jest męczący). Mimo, że głośniki są podpięte dalej tylko pod radio, gra to dużo lepiej. W domu czeka też okablowanie, zostało mi kupić jedynie kondensator i wzmacniacz (no tu niestety nic ciekawego ostatnio nie mogę znaleźć) i temat będę mógł zamknąć.