BMW 320 e36 Coupe Zielona Szczecin 1993r

Opinie i porady o samochodach, które chcemy kupić lub się interesujemy

Moderatorzy: Czolg, zimss, Saillupus, Wiecko, pilot

Awatar użytkownika
CORN
Forumowicz
Kontaktowanie:
Status: Offline

BMW 320 e36 Coupe Zielona Szczecin 1993r

Postautor: CORN » 02-05-2012, 07:22

http://otomoto.pl/bmw-320-coupe-klima-a ... 25176.html

Wygląda zupełnie dobrze, zna ktoś to autko albo może powiedzieć po zdjęciach?
Wyniki przyspieszenia samochodów Racelogickiem z Zachodniopomorskiego:
https://www.facebook.com/RacelogicZachodniopomorskie/

Faqir

Postautor: Faqir » 02-05-2012, 08:31

- Tłumik z Cayeny?? Jakoś dziwnie wygląda.
- Wgniecenie na prawej ćwiartce
- Przednie wycieraczki zmienione na te lepsze, nie oryginalne
- Felgi cena złomowa
- Słabe wyposażenie (jak szukać to lepiej czegoś w Mpacku)
- Przednia szyba wygląda dziwnie, może to światło ale na 65%raczej nie ori. (choć z tym mogę się mylić)
- Jakoś nie leż mi te listwy, zderzaki mają szerokie a drzwi wąskie (czy takie wersje wychodziły??)
- Auto jest po myciu (świeżo) Ciężko powiedzieć po zdjęciach czy malowana czy nie
- Skórka od ręcznego mocowanie skórki odklejone albo nie ori.
- Głośniki w boczkach drzwi takie wychodziły??
- Co to za zaślepki (koreczki) pod przełącznikiem świateł??
- Dywaniki (gumy) o pomstę do nieba :devil:
- Lewa osłona przedniego słupka chyba odstaje (jakoś dziwnie leży) ale to może być tylko złudzenie.

Ogólnie daj sobie spokój. Nie szukaj auta pod nosem. Tyle razy Ci mówiłem.
Czasem trzeba pojechać dalej.

Kupisz sztrucla a później będziesz sos w niego pchał i narzekał, że grata kupiłeś.

Grunt, że pytasz!!

Napisz mi na PW ile masz przeznaczonej gotówki na BMW to Ci znajdę auta godne polecenia, a nie trójki po cudakach szukasz.

PS: No chyba, że masz 3k to trzeba celować w takie jak to powyżej, bo za 3k to można kupić kupę g***a nazwaną dalej skarbonką.

Ogólnie auta z ogłoszenia nie znam osobiście, ale bym go nie kupił. Może mechanicznie jest kotem, ale często estetyka i wygląd idą z nią w parze.

pozdro

Awatar użytkownika
Czolg
KLUBOWICZ
KLUBOWICZ
Kontaktowanie:

Postautor: Czolg » 02-05-2012, 09:06

Corn znalazłem Ci ładne bmw a ty dalej swoje ....
Faqir zderzaki zawsze miały szerokie listwy a na boku mogą być wąskie to akurat standard.
Warcy Rycy Cescy

Faqir

Postautor: Faqir » 02-05-2012, 09:09

Czolg pisze:Faqir zderzaki zawsze miały szerokie listwy a na boku mogą być wąskie to akurat standard.

Tego nie wiedziałem dzięx za info;) :piwo:

Awatar użytkownika
Mugen
KLUBOWICZ
KLUBOWICZ
Kontaktowanie:

Postautor: Mugen » 02-05-2012, 10:30

Poza tym byly takie glosniki i skorka od recznego nie jest przyklejana tylko zaciskana na taka opaseczke od srodka:). Co do wyceraczek to akurat w e36 one sie nie sprawuja za dobrze bo prawa odstaje sobie od bocznej czesci szyby i jej tam nie wyciera:d.
Obrazek

Awatar użytkownika
CORN
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: CORN » 02-05-2012, 18:03

akurat te wizualne rzeczy które wymieniłeś Faqir .............. wogóle mi nie przeszkadzają ;) a auto jako auto mi się podoba (kolor, coupe, alusy, ciemne szyby, R6) :) no i cena znośna ;P

kirpek
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: kirpek » 02-05-2012, 21:12

po zdjęciach nic poza odstającą wycieraczką nie zobaczysz. jedź i obejrzyj, przejedź się skoro nikt z forum auta nie zna. po zdjęciach nie widać że jakiś specjalny dzwon był, lakier wygląda ok, nie widać rdzy. ale to zdjęcia, nie zauważysz wszystkiego.
moim zdaniem progi były malowane. ale czy na pewno?
i podstawowa zasada-nie napalaj się.
auto ma 19 lat skórka na ręcznym, może popękać...
albo bokiem, albo wcale!
w końcu r6 ;)

Awatar użytkownika
CORN
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: CORN » 05-05-2012, 06:35

dowiedziałem się że podobno walona dookoła z toną szpachli, do zrobienia wahacz i rdza na nadkolu i klima do przejrzenia. Silnik podobno dobrze pracuje

Awatar użytkownika
DulOla
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: DulOla » 05-05-2012, 11:43

Faqir pisze: bo za 3k to można kupić kupę g***a
może moje auto jest nie jest ideałem i dużo czasu trzeba mu poświęcić ale kupą gó**a bym go nie na zwała ale to tak na marginesie,CORN ta Coupe'tka nie jest zła :-)
Beautiful Marvellous Wonderfull

Awatar użytkownika
CORN
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: CORN » 05-05-2012, 13:57

własnie wróciłem z komisu :) obejrzałem tą zieloną coupe, przejechałem się nią i rozmawiałem z 2 osobami które oglądały ją wcześniej i mają pojęcie o bmw.

Z zewnątrz nadkole rdza, na słupku z przodu też wychodzi, auto było całe malowane bo kiedyś było czarne i siedział tam silnik 1.8. Pomijając szpachlę itp nie wygladała aż tak tragicznie.

W środku rozchodzący się fotel kierowcy, nie domyka sie szyba kierowcy po zamknięciu drzwi ale to pierdoła. Ogólnie podmęczone, niewiem ile to ma km nalatane ale napewno nie 209 000 które jest na liczniku mimo doskonałej gałki zmiany biegów i pedałów ;)

Jazda - Skrzynia bardzo cięzko pracuje i jest nieprecyzyjna, chciałem wbić z 3 ki na 4kę to bałem się czy nie wbije 2 biegu, wsteczny żeby wbić to trzeba naprawdę użyć siły. Do wymiany wahacz przedni lewy i niewiadomo co jeszcze bo auto dziwnie się zachowuje i kierownicą majta już przy 70 - 80 km/h.
Silnik jak ciepły to telepie całą budą, chodzi chyba trochę nierówno, przyspieszenie? Brak, po prostu nie przyspiesza a na dodatek miałem wrażenie jakby szedł, przez pół sekundy zwiecha, znowu, zwiecha i znowu szedł.
Dźwięk mimo AC Schnitzera z tyłu nie powalał. Myślę, że Leonem bez problemu bym to objechał.

Generalnie żeby nie życzliwość pewnego klubowicza który dał mi swoje BMW na 2 dni to może nie zwrócił bym uwagi na pewne rzeczy, ale w porównaniu do "normalnej e36" ta tutaj to śmietnik i to zarówno jeśli chodzi o prowadzenie jak i o osiągi.

Na koniec sentencja pana z komisu którego postawa była bardzo wporządku (może dlatego że już sporo wiedziałem o aucie zanim przyszedłem i tego nie kryłem ;) ). Gdyby to auto kupić żeby wypucować i jeździć po prostu bez wkładania w niego byle się toczyło to jest dzik. Ale ja niestety lubię mieć w miarę sprawny samochód który mi nie klęknie na trasie więc musiałbym parę zł w niego włozyć a nawet wtedy daleko mu będzie do perełki tak więc w moim przypadku to auto nie ma sensu.

kirpek
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: kirpek » 05-05-2012, 14:41

czyli moje podejrzenie malowania się sprawdziło. szukaj dalej ;) wprawdzie okazje sie trafiają, ale nie ma co się nastawiać. przeglądając serwisy coupe do dopieszczenia( a nie remontu) to kwoty 5500 w górę.
albo bokiem, albo wcale!
w końcu r6 ;)

Awatar użytkownika
CORN
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: CORN » 05-05-2012, 22:44

haha wchodzę teraz na ogłoszenie i piszą że sprzadana :D chyba jakiś chłyt marketingowy ;)

Faqir

Postautor: Faqir » 06-05-2012, 10:02

DulOla pisze:może moje auto jest nie jest ideałem i dużo czasu trzeba mu poświęcić ale kupą gó**a bym go nie na zwała ale to tak na marginesie,CORN ta Coupe'tka nie jest zła

Za trzy kawałki Ola, no nie oszukujmy się nie kupisz auta w które nie trzeba niczego wymieniać. Blachy - Mechanika - Wnętrze - Zawieszenie - itp.

No i za tą cenę jest bardzo duża szansa, że po strzale i naciapane szpachelką.

Są oczywiście okazje....

ale dalej uważam swoje: Za 3k to rzeźba w gó**ie. Wszystko da się naprawić i ogarnąć, ale trzeba wrzucić kasę i czas. :piwo:

Awatar użytkownika
werner18
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: werner18 » 10-05-2012, 23:17

Kolego nie chcesz mojej za 8500? Gwarantuje, ze poleca Ci ja w kazdym warsztacie BMW w Szczecinie, w ktorym bylem ;)

http://www.bmwklub.szczecin.pl/forum/vi ... &start=120
Obrazek

Faqir

Postautor: Faqir » 11-05-2012, 09:45

Kolega już raczej wciągnął green 3er

Wróć do „Samochody BMW z ogłoszeń które zamierzamy kupić, opinie, oględziny”