E46 328ci Szczecin - auto użytkownika sebbo

Opinie i porady o samochodach, które chcemy kupić lub się interesujemy

Moderatorzy: Czolg, zimss, Saillupus, Wiecko, pilot

Awatar użytkownika
wisnier
Forumowicz
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: wisnier » 04-04-2013, 16:52

Szczerze mówiąc nie widziałem tam wpakowanych pieniędzy. Po prostu zwykła kupeja bez żadnych dodatkowych opcji czy modów. Jak od sąsiada spod bloku, jeżdżącego na co dzień do pracy ;) Nie wyróżnia się niczym, a ma dużo wad. Ja niestety podziękuje bo wole dopłacić kilka zł i mieć jednak porządnie wyposażone i wyglądające auto.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wiecko
KLUBOWICZ
KLUBOWICZ
Kontaktowanie:

Postautor: Wiecko » 04-04-2013, 16:53

Powiem coś od siebie te auto jedzie jak 2,8 powinno jechać ;D

Awatar użytkownika
Mnichu
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: Mnichu » 04-04-2013, 17:50

wisnier pisze:Szczerze mówiąc nie widziałem tam wpakowanych pieniędzy. Po prostu zwykła kupeja bez żadnych dodatkowych opcji czy modów. Jak od sąsiada spod bloku, jeżdżącego na co dzień do pracy ;) Nie wyróżnia się niczym, a ma dużo wad. Ja niestety podziękuje bo wole dopłacić kilka zł i mieć jednak porządnie wyposażone i wyglądające auto.

mi chodzilo o e36, tej nie widzialem to nie komentuje
CZESCI DO SAMOCHODÓW MARKI BMW
WSZYSTKIE MODELE E30 E36 E46 E34 E39 E32 E90 E60 I INNE

Obrazek

Awatar użytkownika
arturo
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: arturo » 04-04-2013, 18:45

I wszystko jasne :mrgreen:

Awatar użytkownika
sebbo
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: sebbo » 04-04-2013, 20:21

wisnier, kolego zacznijmy od tego, ze ty szukasz auta od kilku nastu miesiecy i tak go nie znajdziesz bo bys chcial auto za 15tys. moje auto wyglada normalnie ale pod wzgledem technicznym i mechanicznym jest w stanie idealnym, nie mowiac o paru wgniotkach "parkingowych" ktore sa tylko dwie :) oraz slizg tylnego zderzaka, sam ogladajac auto sie spuszczales nad nia ze wyglada lepiej niz na zdjeciach, ze widac ze to nie ulep, chwaililes ze na swoj rocznik wyglada dobrze, siedziales w niej sluchales pracy silnika, oraz macales caly srodek. Wiec no cos, zacytuje Ci reklame Media Makrt, "nie dla idiotów".

Zwłaszcza sam widziałem czym jezdziles jaka E36, i czym teraz jezdzisz, wiec mysle ze auta przez dlugi dlugi czas nie znajdziesz, a jak szukasz skladaka z m pakiem to szukaj dalej, albo wyzuc 30k za ladne e46 ;)

Wiecko, zna moje auto bardzo dobrze oraz slyszal opinie grzeska na temat mojego auta, ze auto jedzie i spala jak powinno na 328 :)
Wole każdy grosz wsadzić w auto i za chwilę popsuć niż popsuć sobie życie dragami.

Awatar użytkownika
werner18
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: werner18 » 04-04-2013, 21:21

wisnier pisze:Szczerze mówiąc nie widziałem tam wpakowanych pieniędzy. Po prostu zwykła kupeja bez żadnych dodatkowych opcji czy modów. Jak od sąsiada spod bloku, jeżdżącego na co dzień do pracy ;) Nie wyróżnia się niczym, a ma dużo wad. Ja niestety podziękuje bo wole dopłacić kilka zł i mieć jednak porządnie wyposażone i wyglądające auto.

Wiesz, ze znalezieniem dobrej 328 jest u nas ciezko. Dobra nie zawsze znaczy wypasiona...
Moze warto wziac ta, i te kilka zlotych zainwestowac w mody zamiast na wyjazdy po Polsce ,a juz pozniej na starcie w mechanike?

Jak chcesz super hiper 328 to szykuj trojke z przodu.
Obrazek

Awatar użytkownika
wisnier
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: wisnier » 04-04-2013, 21:25

Auto po prostu w środku wygląda słabo. Z zewnątrz prezentuje się ładnie i ma bardzo fajny lakier tak jak mówiłem ale środek jest ... zwykły. Nie mówię, że zły ale po prostu słaby. Jako, że robie ponad 2500km miesięcznie to przesiaduje dużo w samochodzie i to jest najważniejsze właśnie, żeby w środku było ok.

Nie wiem skąd wziąłeś teorie, że auta szukam kilkanaście miesięcy bo 2 miesiące temu rozbiłem Leona tak więc poszukiwania się dopiero zaczęły 8-)

Nie wiem też gdzie widziałeś moje stare E36 bo nie miałem tu galerii ale powiem Ci, że jak na samochód za który dałem Remikowi tylko 6000zł wyglądało prze za***iście i żałuje, że je sprzedałem, bo mogło sobie stać w garażu i być do niedzielnych przejazdów.

Nie wiem też po co się tak spinasz ale skoro tak chcesz rozmawiać to może napisze coś jeszcze na temat wyglądu Twojego auta. Tragiczne lusterka, że aż wstyd wyjeżdżać z garażu, stan felg tragiczny, brak opon letnich, w środku odchodzi tapicerka z boczków, samochód ogólnie brudny, z tylnego zderzaka odchodzi lakier i takie tam pierdoły.

To już wole dać te 27k Piotrkowi za jego 330ci bo wygląda o niebo lepiej.

Co do mechaniki się nie wypowiadam bo nie sprawdzałem.

Lakier za***isty kolor. Zdjęcia tego nie oddają i miło się tym zaskoczyłem.

No i jak porównujesz swoje auto do samochodu Nyguzza, to daj sobie spokój bo zdecydowanie wyglądem bije twoje w przedbiegach a wcale więcej nie chciał.

Samochodu nie szukam do startowania na 1/4, palenia gum, kręcenia bączków. Potrzebuje go do dojazdu do pracy i wyjazdów na kite'a, więc nie musi akurat być w takim stanie silnik jak w czasach gdy wyjechał z fabryki. To, że wybrałem akurat BMW chyba nie musze nikomu tłumaczyć bo to świetne samochody a duży silnik... jest akurat moją zachcianką.

Tak więc koniec tematu ja już się nie wypowiadam może ktoś inny będzie zainteresowany to sobie poczyta.

Dziękuję, dobranoc.

P.S.

Co do znalezienia dobrej sztuki to wiem, że jest ciężko bo przecież nikt normalny nie sprzedaje sprawniutkiego auta. Wole zostawić kilka tyś. u mechanika i odebrać auto nawet po miesiącu niż latać po allegro i szrotach w poszukiwaniu skóry, tapicerki, guziczków i takich tam pierdół bo nie mam na to czasu.

P.S. 2

Wszystkie moje wypowiedzi są moimi prywatnymi opiniami i każdy ma inne gusta więc oczywiście możesz się z nimi nie zgadzać. Jeden powie, że Garbus czy T1 to piękne auto a inny powie, że stary złom, tak więc cheers! :piwo:

Awatar użytkownika
sebbo
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: sebbo » 04-04-2013, 21:56

Auto nyguza fakt jest bardzo ladne, wiec moze byc sie na nia skusil bo mechanicznie jest w idealnym stanie,sam na poczatku chcialem ja kupic i sie na nia slinilem ale wyszlo jak wyszlo..

a co do mojego auta to niestety nie jest to model 2012/2013 i ma pare wad stylistycznych te chinskie lusterka i ten cholerny zderzak, teraz widze jakie ma wady moj samochod i szanuje twoje zdanie oczywiscie, ze tak i mysle ze te wady zrobie aby bylo ladnie :) a srodek jak srodek, niestety albo stety fabryczny material.. no coz musisz szukac dalej, i zwracam honor za spine bo sie lekko zdenerowalem, a nie chce toczyc awantur na forum jak ci mowilem na zywo, Twoje pieniadze i ty decydujesz co kupisz, szukaj dalej moze cos sie trafii, tylko jak koledzy tu mowili moze zamiast pakowac pieniadze w podroze to po prostu kupic auto na miejscu i w nie zainwestowac?
Wole każdy grosz wsadzić w auto i za chwilę popsuć niż popsuć sobie życie dragami.

Awatar użytkownika
Jerry_Cornelius
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: Jerry_Cornelius » 04-04-2013, 22:22

Z e46 to jest ogólnie loteria, tyle wersji wyszło tego modelu że można się pogubić :-|
Nawet za dobre nierdzewiejące e36 z motorem 2,8 trzeba strzepnąć kaskę ;-) i mieć farta :mrgreen: (dzięki Werner :p )

Ogólnie nie rocznik a stan pojazdu i jego wyposażenie determinuje cenę ;) Sebbo oglądając auto w ofercie i to co powiedział kolega wisnier nie jestem zachęcony kupnem takiego pojazdu za taką cenę, wolałbym już starszą ale lepiej wyglądająca Nygguza ;-)
„Słońcu ani śmierci nie można patrzeć prosto w oczy.”
„Tylko martwi wiernie dochowują omerty”
Obrazek

Awatar użytkownika
wisnier
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: wisnier » 05-04-2013, 05:43

Nie mówie, że auto kolegi to jakiś ulep i w ogóle bo ogólnie wygląda dobrze. Po prostu mi się nie spodobało. To jest tak, że gdy kupujesz samochód i spędzasz w nim kilka chwili to od razu wiesz czy Ci się podoba czy nie. W moim przypadku z zewnątrz zrobił na początku dobre wrażenie ale później była pustka. Zero miłości ;) Gdy kupowałem po poprzednie 2 auta to gdy je zobaczyłem od razu wiedziałem, że je chce.

Sebba na pewno je sprzeda bo jeżeli jest w bardzo dobrym stanie mechanicznym to nic tylko brać i powoli dłubać przy wyglądzie. Ja niestety ne mam ani możlwości ani czasu na takie modzenie więc szukam czegoś "gotowego". Cheers! :piwo:

DejvBT
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: DejvBT » 05-04-2013, 07:38

wisnier pisze:Ja niestety ne mam ani możlwości ani czasu na takie modzenie więc szukam czegoś "gotowego
Jak chcesz gotowe to prosze;) -> http://allegro.pl/show_item.php?item=3117377205
Niestety jedydyny minus czegoś takeigo, to to, że jesteś skazany na pewne kompromisy, a kupując auto w dobrym stanie, ale bez szału możesz je odpowiednio doposażyć i zrobić według własnego gustu, a tylko wtedy będziesz w 100% zadowolony :-) :piwo:

Awatar użytkownika
Czolg
KLUBOWICZ
KLUBOWICZ
Kontaktowanie:

Postautor: Czolg » 05-04-2013, 17:08

Wisnier jeszcze raz zobaczę żółte znaczniki w poście i zostaniesz stosownie ukarany
Warcy Rycy Cescy

Awatar użytkownika
wojtasz
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: wojtasz » 08-04-2013, 01:07

sebbo pisze:ja serwisuje swój samochód u Grześka na Mierzynie i jestem z niego bardzo zadowolony :P :)

On zna dobrze mój samochód więc można by i jego się zapytać o różne duperele.

No to auto jest w dobrych rekach :piwo:
BMW E36 316i 1996 -> BMW E39 523i 1998 -> BMW E36 320i 1996 -> BMW E30 318i 1989

Wróć do „Samochody BMW z ogłoszeń które zamierzamy kupić, opinie, oględziny”