e46 323 qp Świdnica

Opinie i porady o samochodach, które chcemy kupić lub się interesujemy

Moderatorzy: Czolg, zimss, Saillupus, Wiecko, pilot

Awatar użytkownika
hancz
Forumowicz
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: hancz » 13-01-2013, 16:17

Nie mam pojęcia Faqir, jestem totalnie ciemny w tej sprawie ;)
Motomania24 Choszczno
CZĘŚCI AKCESORIA MOTOCYKLOWE oraz Samochodowe
http://www.motomania24.pl

Awatar użytkownika
KubicaPL
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: KubicaPL » 13-01-2013, 16:25

Niemiecki TUV na pewno współgra z polskim przeglądem, jeżeli jest ważny jeszcze przez ponad rok. Wówczas nie trzeba wykonywać przeglądu w Polsce, aby auto zarejestrować.

Nie wiem natomiast jak to jest w przypadku ubezpieczenia czasowego. Na logikę: skoro blachy są ważne, auto nie jest wymeldowane, to dlaczego przegląd niemiecki nie miałby być uznawany?

Awatar użytkownika
MaCPogodno
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: MaCPogodno » 13-01-2013, 16:30

z Tego co ja wiem to mozesz wykupic Tablice tymczasowe – krótkotermiowe i wrocic autem na kołach
"Nie sztuką jest zwrócić uwagę swoim BMW spojlerami i laminatami, sztuką jest zrobić to bez nich"

Faqir

Postautor: Faqir » 13-01-2013, 17:47

Jak auto ma ważne tablice i nie jest wymeldowane to już jest dziwne !!! Dwa auto wymeldowane i z nie ważnymi tablicami to auto które nie może się poruszać!!

Awatar użytkownika
arturo
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: arturo » 13-01-2013, 18:28

Ja swoją jeździłem i też była wymeldowana, policja morze nałożyć mandat za brak rejestracji max do 500zl ale zlawetować nie mogą, ja dostałem tylko 100 zł ;-)

Awatar użytkownika
hancz
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: hancz » 13-01-2013, 19:45

Gość który oglądal auto mówi, ze data na tablicach jest wazna, i ze oc za 99zł i wracam na kolach ;)
Motomania24 Choszczno

Faqir

Postautor: Faqir » 13-01-2013, 19:49

arturo pisze:Ja swoją jeździłem i też była wymeldowana, policja morze nałożyć mandat za brak rejestracji max do 500zl ale zlawetować nie mogą

Przytoczę pewną sytuację, jechałem takim autem jako pasażer i zatrzymała nas policja. Dokumenty itd...
Policjant podważył ubezpieczenie tym iż auto jest wymeldowane, z Holandii i nie można nim jechać. Powiedział, że tylko laweta można transportować tego typu pojazdy!

Nałożył mandat 500 zł i nie wołał lawety!
Podszedł do kolegi i powiedział, że niech wola lawetę bo nie odjedziemy stąd no chyba, że bardzo chcemy to zawoła inny radiowóz który złapie nas za kolejne 100m i ponowi kontrolę.

I co? i du** zbita...

fakt, że udało się sprawę załatwić! ale......pięć setek poszło!

[ Dodano: 13-01-2013, 19:51 ]
hancz pisze:ze data na tablicach jest wazna, i ze oc za 99zł i wracam na kolach

no to chyba, że ale nie rozumiem jak teraz Ty będziesz musiał auto wymeldować z DE?? Ja się nie znam, dlatego pytam....

Cariel
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: Cariel » 14-01-2013, 13:05

ogłoszenie usunięte :p

Awatar użytkownika
hancz
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: hancz » 14-01-2013, 17:44

Dzwoniłem i ktoś wczoraj ja zabrał... jak tu sie nie wkur**** ;/
Motomania24 Choszczno

Faqir

Postautor: Faqir » 14-01-2013, 18:19

Zdarza się. Nie raz nie dwa leciałem po zadbaną ///M i natłukłem km/paliwo/posiłki/czas/emocje i du**!! Auto było!! Ale tak polepione, że właściciela powinno się skarcić!

Takie życie! Nie ta to inna!

Awatar użytkownika
David
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: David » 15-01-2013, 08:29

Panowie małe sprostowanie: Jeśli auto ma tablice takie jak w brifie to odrazu mówie że są dorabione i w zaden sposób nie mozna wracać na kołach takim autem, nawet wykupienie ubezpieczenia tzw granicznego i zrobienie przegladu nic nie da - tylko laweta! Jeśli chodzi o przeglad to niemiecki Tuv u nas nie działa! Poza tym handlarz nie kupi auta nie wymeldowanego z Niemiec a wymeldowanie musi być wbite w duży brief.

Inna sprawa jeśli auto jest na czasowych tablicach (takie z żółtym paskiem z data), wtedy kupując takie tablice równomiernie kupujesz ubezpieczenie i możesz poruszać sie do godziny 24 dnia wbitego w papier i tablice, przegląd wtedy niepotrzebny.

To tak na przyszłość, jeśli ktoś bedzie miał podobna sytuacje.
Przypominam, jeśli ktos ma ochote na auto z Niemiec to piszcie na PW lub kom. 665 318 680 :piwo:
trójka piątka czy też siódema - najlepsza maszyna to jest BMA :)

Faqir

Postautor: Faqir » 15-01-2013, 08:34

David pisze:Panowie małe sprostowanie: Jeśli auto ma tablice takie jak w brifie to odrazu mówie że są dorabione i w zaden sposób nie mozna wracać na kołach takim autem, nawet wykupienie ubezpieczenia tzw granicznego i zrobienie przegladu nic nie da - tylko laweta! Jeśli chodzi o przeglad to niemiecki Tuv u nas nie działa! Poza tym handlarz nie kupi auta nie wymeldowanego z Niemiec a wymeldowanie musi być wbite w duży brief.

Inna sprawa jeśli auto jest na czasowych tablicach (takie z żółtym paskiem z data), wtedy kupując takie tablice równomiernie kupujesz ubezpieczenie i możesz poruszać sie do godziny 24 dnia wbitego w papier i tablice, przegląd wtedy niepotrzebny.

no i wszystko jasne. Dzięki David

Awatar użytkownika
pilot
Forumowicz
Kontaktowanie:

Postautor: pilot » 15-01-2013, 12:00

Ogłoszenie znikneło ;-) :p
ObrazekObrazek
"Klauzula sumienia nakazuje mi zapitaxxx wszędzie 10m/s"

Wróć do „Samochody BMW z ogłoszeń które zamierzamy kupić, opinie, oględziny”